Polski System Dystrybucji to kooperacja partnerska, działająca na rynku nieprzerwanie od 2004 roku. Integrujemy liderów branży spedycyjnej i transportowej, tworząc system dystrybucji drobnicy krajowej i międzynarodowej.

Partnerstwo jest naszą siłą i wartością – to właśnie w oparciu o nie, ciągle rozwijamy naszą sieć dystrybucji oraz budujemy relacje z klientami.

Optymalizacja kosztów jest dla nas kluczowa. System partnerski daje nieograniczone możliwości rozwoju, dlatego operacyjne struktury tworzymy wszędzie tam, gdzie potrzebują nas nasi klienci.

Innowacyjność to nasza dewiza. Nie kopiujemy gotowych rozwiązań. Zarówno nasza oferta, jak i nowoczesne standardy współpracy, są odpowiedzią na dynamicznie zmieniające się potrzeby rynku.

Polski System Dystrybucji skierowany jest do partnerów gotowych poszerzyć swój zakres usług w oparciu o współpracę bilateralną z kluczowymi podmiotami branży TSL.

Nasz system dystrybucji drobnicy jest rozwiązaniem dla klientów oczekujących indywidualnych rozwiązań, ceniących elastyczność i efektywność, przy zachowaniu konkurencyjnej oferty i wysokich standardów współpracy.

INNOWACYJNA GOSPODARKA LONGUE

DOTACJE NA INNOWACJE

Polski System Dystrybucji sp. z o.o. realizuje projekt pt. „WDROŻENIE SYSTEMU INFORMATYCZNEGO KLASY B2B INTEGRUJĄCEGO ZARZĄDZANIE PROCESAMI LOGISTYCZNYMI W ZAKRESIE REALIZACJI ZLECEŃ” w ramach Działania 8.2 Wspieranie wdrażania elektronicznego biznesu typu B2B, Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka 2007 – 2013.

Celem realizacji przedmiotowego projektu jest połączenie jednym systemem informatycznym 12 firm (Beneficjent i 11 Partnerów) dotychczas użytkujących własne systemy informatyczne w celu uzyskania efektu synergii i zwiększenia wydajności współpracy.

Wartość projektu: 944 700,00 PLN

Udział Unii Europejskiej: 472 600,00 PLN